Winkelwagen
Haarverlies door chemo of radiotherapie
 Haarverlies door chemo en radiotherapie

Haarverlies door chemo en radiotherapie

Chemotherapie

Chemotherapie bestrijdt de cellen die zich ongecontroleerd en snel vermenigvuldigen. Helaas heeft dit ook invloed op de cellen van de haarzakjes voor de haargroei. Bij chemotherapie worden zowel de kankercellen als de cellen van de haarzakjes aangestast en dat veroorzaakt haarverlies.


Radiotherapie

Bij haarverlies door radiotherapie worden alleen de behandelde gebieden haarloos. Radiotherapie bestrijdt met straling kwaadaardige cellen in het lichaam. Tijdens de behandeling worden kankercellen dermate bestraald dat deze niet meer kunnen herstellen van de stralingsschade. Omliggende gezonde cellen van haarzakjes worden hierdoor beschadigd en veroorzaken kale plekken.

 

Oplossingen bij haaruitval door chemo- of radiotherapie

Haaruitval bij chemo- of radiotherapie is een emotionele gebeurtenis. De hoeveelheid haarverlies is afhankelijk van uw behandeling. Gelukkig kunnen wij diverse oplossingen en behandelingen bieden om deze periode gemakkelijker te maken. 

Haarwerken

U kunt un onze Hair Centers terecht voor een zeer uiteenlopend aanbod in haarwerken van uiterst natuurlijk synthetisch én echt haar.

Voor ieder budget is er een haarwerk beschikbaar, vaak geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de basisverzekering. Onze haarwerkspecialisten adviseren u graag over de beste oplossing voor uw situatie. 

Turbans en chemomutsjes

Niet iedereen wil een haarwerk en sommige mensen vinden het prettig om af te wisselen tussen een haarwerk en een turban of chemomutsje. Aderans Hair Center biedt diverse comfortabele en modieuze turbans en chemomutsjes aan van Christine Headwear. Deze zijn speciaal ontwikkeld met het oog op comfort bij kaalheid of tijdens een medische behandeling. Uw hoofdhuid is op zo een moment gevoeliger en verdient dan de fijnste materialen die speciaal zijn afgestemd op de gevoelige hoofdhuid.

Oncologische huidzorg en make-up

Speciale verzorging bij ingrijpende behandelingen zoals chemotherapie, bestraling en zware medicatie. Tijdens uw chemo- of radiotherapie verandert uw huid en kunnen wimpers en wenkbrouwen uitvallen. Onze specialisten adviseren u over o.a. het aanpassen van uw make-up en het gebruiken van wenkbrouwpoeder.

Aderans Hair Center Hekelingen biedt bovendien speciale huidbehandelingen om irritatie tegen te gaan: Aderans Hair Center Hekelingen.

Mammacare

Wanneer u chemo- of radiotherapie ondergaat voor borstkanker kan het zijn dat u ook behoefte heeft aan een borstprothese. Aderans Hair Center biedt graag een volledige oplossing bij borstkanker. Daarom hebben een aantal van onze vestigingen ook een mammacare-adviseuse. Lees meer over mammacare.

 Oplossingen bij haaruitval door chemo- of radiotherapie